1/8

Ground Floor Re-Design -

Kings Langley

 

After over fifty years of pink carpet, oyster lights and dark walls, we gave this ground floor the facelift it deserved and longed for.

 

Replacing all oyster lights with wall washing ceiling and wall fittings, floor lamps and a chandelier makes the relatively low ceilings seem higher and provides a functional but warm and comfortable lighting solution. A navy blue faux brick wall behind the TV was stripped and all walls were painted in a natural white to embrace a spacious and light feel. Replacing the carpet with a sustainable bamboo flooring option and refurnishing the rooms with neutral furniture and textures brought this ground level back to life.

An unused rumpus room is now a functional study, guest room and library and the bright new hallway makes the occupants smile every time they walk through the door. We cannot wait to start on the bedrooms!